Producten – NAS

NETWORK ATTACHED STORAGE

Lokale gegevensoplsag met globale toegang

NAS-systemen zijn beheerde bestandsservers die geheugenruimte ter beschikking stellen aan een computernetwerk. Ze worden direct met het netwerk verbonden en kunnen zo door alle computers in het netwerk via een ethernetverbinding of WiFi worden bereikt.

Bijzonder nuttig zijn netwerkopslagsystemen in omgevingen met meerdere besturingssystemen, omdat alle apparaten, onafhankelijk van het betreffende besturingssysteem, toegang hebben tot alle gegevens.

NAS zijn geschikte geheugenoplossingen voor veel toepassingsgebieden. Van de mediacentrale in particuliere huishoudens tot systemen voor grote rekencentra. NAS-systemen worden door de producenten meestal voorgeconfigureerd met stations of als lege behuizing met open schachten geleverd.

NAS-configurator

Op verzoek configureren onze technici de NAS-systemen volgens de voorgegeven specificaties. Daarvoor bieden we een NAS online configurator aan. Alle daarin combineerbare configuraties zijn beproefd en op compatibiliteit getest.

Naar de configurator
Naar de configurator

NAS installeren en beheren

De installatie van een netwerkgeheugen kan in de regel dankzij gebruiksvriendelijke installatieassistenten zonder bijzondere IT-kennis plaatsvinden. Door beheertools zoals een systeemresources-monitor of directe meldingen per SMS en e-mail blijft de gebruiker 24 uur per dag op de hoogte van de stand van zaken. Het beheer van de toegangsrechten is net zo eenvoudig. NAS-producenten stellen intuïtief bedienbare gebruikersinterfaces ter beschikking. Daarmee wordt aan elke bevoegde gebruiker de toegangsrechten tot mappen of bestanden toegewezen. Om het bedrijfsgeheugen te beschermen tegen ongewenste toegang door derden ontvangt het toegangsbeheer geschikte beveiligingsopties, zoals versleutelde toegang, IP-filter, automatische IP-blokkering volgens bepaalde regels, enz.


Gegevensbescherming heeft hoogste prioriteit

Door middel van RAID-gegevensbescherming kunnen de gegevens door spiegeling of pariteit worden beveiligd. Stations die uitvallen kunnen bij lopend bedrijf worden vervangen. Door redundante netvoedingen en netwerkaansluitingen kan het defect van een individuele component naadloos worden opgevangen.

Om bij natuurrampen zoals brand of overstroming uitvaltijden te voorkomen kan het netwerkgeheugen zijn inhoud weergeven in een tweede NAS die zich op een decentrale plaats, bijvoorbeeld in een filiaal of home office bevindt. Als het eerste netwerkgeheugen uitvalt neemt het tweede het naadloos over.

Daarmee kunnen uitvaltijden door langdurige herstelprocessen (recovery) geminimaliseerd worden.

NAS

NAS Portfolio

WD Logo

WD NAS voor de mediaverzameling thuis of als centraal geheugen voor kleine teams. : My Cloud Expert Series EX2 Ultra

Partner Western Digital
WD NAS

My Cloud Expert Series EX2 Ultra

Qnap Logo Gebouwd met 1 tot 30 bays, als toren of rackmount, bedoeld voor zowel bedrijven, werkgroepen als particulieren: QNAP heeft een uitgebreide keuze aan NAS-oplossingen om aan elke wens van gebruikers tegemoet te komen.

Partner Qnap
Qnap NS

QNAP Enterprise NAS TS-1685

Qnap Logo Terramaster produceert geheugenproducten zoals Network Attached Storage (NAS) en Direct Attached Storage (DAS) zowel voor het MKB als voor thuisgebruikers.

Partner Terramaster
Terramaster NAS

Terramaster F4-420

Harde schijven voor NAS

De harde schijven in NAS-systemen moeten geschikt zijn voor bedrijf rondom de klok. De producenten van harde schijven houden rekening met de hoge eisen die aan disks worden gesteld die speciaal bestemd zijn voor NAS.


Terramaster NAS
Qnap Logo

Eenvoudige integratie, robuuste gegevensbescherming en optimale performance bij zwaar belaste NAS-systemen. De WD RED (voor NAS met tot 8 drive-slots) en WD RED PRO harde schijven (voor NAS met tot 24 drive-slots) bieden NAS-compatibele, geoptimaliseerde oplossingen voor particuliere gebruikers en ondernemingen.

Partner Western Digital
Qnap Logo

De NAS-harde schijven IronWolf en IronWolf Pro zijn geconcipieerd voor omgevingen met meerdere gebruikers en een hoge werkbelasting. Bovendien worden ze door de AgileArray-technologie ondersteund voor optimale betrouwbaarheid en schaalbaarheid van het systeem.

Partner Seagate
Seagate NAS