Western Digital Festplatte Enterprise


ComNet® GmbH profiteert dankzij het opslagsysteem 4U60 van Western Digital van eenhoge back-up-capaciteit en een eenvoudige invoeringCASE STUDY

Bedrijfsprofiel

ComNet is in 1990 opgericht als aanbieder van Cloud-diensten en beheert in Würselen, Duitsland, een rekencentrum. Het bedrijf biedt bedrijven in allerlei branches, waaronder belastingadviseurs, advocatenkantoren en zorginstellingen, privé-cloud-diensten en gehoste diensten aan.

www.comnet.de...

Een handmatig concept van back-up-opslag

Het handmatige beheer van harde schijven was tijdrovend en complex. Bovendien liep de opslagcapaciteit van het back-up-systeem van ComNet vol.

ComNet biedt onder meer back-up- en archiveringsdiensten aan zijn klanten waarvan de IT-infrastructuur en toepassingen in het ComNet rekencentrum gehost worden. Als er bijvoorbeeld een systeem beschadigd raakt of gegevens verloren gaan, vraagt de klant bij ComNet een compleet herstel van de systemen.

De harde schijven waar de back-up-gegevens op zijn opgeslagen, worden door de medewerkers van ComNet handmatig beheerd. Voortdurend moesten de schijven worden omgewisseld en moesten uitgevallen schijven worden vervangen. Dat kostte veel tijd en werk. Bovendien liep de capaciteit van de beschikbare schijven vol. Daarom besloot ComNet extra harde schijven voor het back-up-systeem aan te schaffen.


...

Geïntegreerd opslagsysteem 4U60 van Western Digital

The Western Digital 4U60 Storage Platform, a pre-tested solution that offers streamlined capacity expansion and easy maintenance.

Men nam contact op met vertegenwoordigers van de vaste leverancier van harde schijven Western Digital. Omdat ComNet al tevreden was over de hoge beschikbaarheid en de concurrerende prijzen van de Ultrastar® harde schijven van Western Digital, wilde het bedrijf deze producten blijven gebruiken. Gezien de beschreven uitdagingen kwam Western Digital tot de conclusie dat ComNet niet alleen extra harde schijven nodig had, maar meer baat had bij een geïntegreerd systeem voor eenvoudigere installatie en onderhoud.

De leverancier stelde het opslagsysteem 4U60 van Western Digital voor, een bedrijfsmatige oplossing met hoge capaciteit, dat eenvoudig te installeren is, aan veel van de wensen voldoet en als extra feature heeft dat de harde schijven in een draaiend systeem kunnen worden omgewisseld. ComNet was onder de indruk en besloot een opslagsysteem 4U60 met een capaciteit van 480 TB1 aan te schaffen. (Bij de vermelding van opslagcapaciteit komt 1 GB overeen met 1 miljard bytes en 1 TB met 1000 GB (1 biljoen bytes). De feitelijke beschikbare capaciteit is afhankelijk van de formattering en partitionering van de harde schijven, van het besturingssysteem en van nog enkele factoren.)


...

Eenvoudig, probleemloos en snel

Vereenvoudigde capaciteitsuitbreiding en onderhoud.

Het opslagsysteem 4U60 werd in het rekencentrum van ComNet geïnstalleerd en als primair opslagsysteem voor langetermijn-back-ups geconfigureerd, dus voor gegevens die langer dan een week moeten worden bewaard. Nu worden de back-up-gegevens direct naar het systeem gezonden en aldaar opgeslagen. Medewerkers van ComNet hoeven geen harde schijven meer te verwisselen of andere handmatige handelingen te verrichten.

“De implementatie van de huidige omgeving verliep eenvoudig, probleemloos en snel,” aldus Dennis Aretz, bedrijfsleider bij ComNet. “Iedereen is bijzonder onder de indruk van de stabiliteit van het systeem en de eenvoud van het gebruik ervan.”

Nog een voordeel van het opslagsysteem 4U60 is, dat het bijzonder eenvoudig kan worden uitgebreid door extra harde schijven toe te voegen. Op deze manier is ComNet ook goed voorbereid op toekomstige vragen naar back-up-capaciteit.