Hard disks uit de Western Digital Ultrastar® SATA-serie zijn de opvolgers van de krachtige WD Gold-schijven. Ze hebben een tot wel tien keer hogere workload-rating dan de desktop-versie. Dankzij de allernieuwste technologie bieden ze de betrouwbaarheid, het lage energieverbruik en de hoge prestaties van professionele apparatuur. Deze robuuste gegevensdragers vormen de ideale oplossing voor uw klanten.

De nieuwe Gold Standard WD Gold wordt de Western Digital Ultrastar® SATA-serie
Western Digital vindt het uiterst belangrijk de allerbeste apparaten van professionele kwaliteit aan te bieden. Daarom zijn de voordelen van beide merken hard disks in één productfamilie samengebracht. Uit de WD Gold-hard disks en de HGST Ultrastar-opslagtechnologie is de Western Digital Ultrastar® SATA-serie ontstaan.
 
Breed inzetbaar
Het nieuwe topmodel, de Western Digital Ultrastar DC HC530 met een opslagcapaciteit van 14 TB, is voor privé- en openbare cloud-toepassingen ontwikkeld. Daarbij zijn niet alleen de exploitatiekosten van belang, maar vooral ook een maximale betrouwbaarheid.
 
5. Generatie HelioSeal-technologie
Western Digital heeft al meer dan 30 miljoen hard disks met de HelioSeal-technologie (modellen vanaf 10 TB) uitgeleverd, die in grote opslagsystemen een grotere capaciteit mogelijk maken. Bij deze technologie draait het binnenwerk van de hard disk in een helium atmosfeer in plaats van in lucht.
 
Stil in het gebruik dankzij helium
De Western Digital Ultrastar® kan in vergelijking met klassieke, met lucht gevulde harde schijven (maximaal 8 TB opslagcapaciteit) niet alleen 75% meer gegevens opslaan, hij is ook 56% stiller.