Eind juli lanceerde MSI nieuwe mainboards met AMD's B450-chipset. In totaal zijn 12 modellen van de nieuwe MSI B450 mainboard beschikbaar, uitgesplitst naar de voor MSI gebruikelijke subseries Performance Gaming, Arsenal Gaming en Pro Series. In tegenstelling tot hun voorgangers, zijn de nieuwe mainboards uitgerust met Precision Boost Overdrive en StoreMI-technologie.

1 nieuwe chipset – 12 nieuwe mainboardmodellen Verschillen van B450 t.o.v. vorig model B350
Afgezien van diverse kleine aanpassingen, verschillen de nieuwe MSI B450-mainboards hoofdzakelijk op twee punten van hun voorgangermodel B350:
 
Precision Boost Overdrive
De functie Precision Boost optimaliseert de prestaties van de processor door de kloksnelheid in stappen van 25 MHz in realtime aan te passen, om zo de prestaties van actieve applicaties en games te optimaliseren. De aanpassing van de kloksnelheid vindt plaats zonder het werk te vertragen.
 
StoreMI – Power die meedenkt
StoreMI is een caching-programma voor harde schijven dat laadtijden, opstarttijden, bestandsbeheer en systeemsnelheid verbetert. Hoe dat werkt? SSD's zijn snel, maar ook klein en duur. HDD's bieden veel capaciteit voor een lage prijs, maar zijn veel langzamer dan een SSD. De AMD StoreMI-technologie combineert deze twee opslagtypen tot een enkel volume, waarbij de meest gebruikte gegevens naar de SSD worden verplaatst. Op deze manier profiteert de gebruiker van de voordelen van beide opslagtypen: de snelle toegang en laadtijden van SSD's en de goedkopere opslagruimte van HDD's.