Op de IFA, 's werelds grootste beurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten die van 31 augustus tot 5 september 2018 in Berlijn plaatsvindt, zal SOUL Electronics een wereldprimeur presenteren: de eerste draadloze hoofdtelefoon met app-ondersteuning en real-time coaching. Dat maakt de water- en zweetbestendige Run Free Pro Bio in-ears tot uw digitale personal trainer.

's Werelds eerste draadloze hoofdtelefoon met app-ondersteuning en loopanalyse Wat enige tijd geleden nog klonk als science fiction voor de loopsport, is nu  realiteit geworden - met de nieuwe Run Free Pro Bio in-ears van SOUL Electronics. De hoofdtelefoonspecialist uit Californië presenteert hiermee een volledig nieuwe sport-hoofdtelefoon, die innovatieve technologie met maximaal gebruikersvoordeel combineert. Dankzij de BEFLEX Biomech Engine werkt de RUN FREE PRO BIO in feite als digitale personal trainer met bijbehorende GAIT-loopanalyse.
 
SOUL Fit Companion app
Met de gratis verkrijgbare SOUL Fit Companion app verzamelen de Run Free Pro Bio in-ears uw GAIT-data, door uw loopgedrag te meten, te analyseren en na elke run in samenvatting te presenteren. De parameters omvatten trapfrequentie, symmetrie, paslengte en -breedte, balans en zelfs de hellingshoek van het hoofd. Als 's werelds eerste hoofdtelefoon met deze technologie helpt de Run Free Bio dankzij deze analysemogelijkheden met individuele real-time coaching het risico van blessures te verlagen, en zorgt aldus voor een pijnloze, efficiëntere loopervaring.
 
De perfecte companion voor atleten – ook 's nachts
De water- en zweet-resistente Run Free Pro Bio heeft een batterijduur tot 11 uur en biedt met zijn reflecterende nekkabel en LED-lamp hoge zichtbaarheid voor wie ook graag na zonsondergang of in de vroege ochtenduren gaat joggen.

Kleuren en pasvorm
De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in de kleuren "Power Grey" en "Passion Red" en wordt geleverd met siliconen pluggen en schuimkussentjes in diverse maten, zodat de juiste pasvorm gegarandeerd is.