Begin dit jaar heeft Samsung zijn NVMe-SSD line-up uitgebreid met de 970 EVO Plus-serie. Tot nu toe waren de high performance SSD’s verkrijgbaar in de capaciteiten 250 GB, 550 GB en 1TB. Nu doet Samsung er wat betreft capaciteit nog een schepje bovenop en biedt de 970 EVO Plus SSD ook aan met 2 TB geheugencapaciteit.
 

Eerste exemplaren vanaf deze week verkrijgbaar De 970 EVO Plus SSD-serie biedt een extreme performance. Met tot 3.500 MB/s lees- en tot 3.300 MB/s schrijfsnelheid is hij zelfs meer dan dubbel zo snel als de 970 EVO-serie. Bovendien overtuigen de Plus-SSD’s met een uitstekende NAND-performance en verbeterde energieefficiëntie. Voor snelle toegangstijden zorgen de geoptimaliseerde firmware, de Phoenix-controller evenals de Intelligent TurboWrite-technologie.
 
Maximale geheugencapaciteit met minimaal benodigde ruimte
Bij de nieuw op de markt gekomen 970 EVO Plus SSD’s met een geheugencapaciteit van 2 TB bedraagt de minimale totale schrijfcapaciteit 1.200 TBW (Total Terabytes Written) – en dat in de compacte M.2-vormfactor. Een station met zo’n grote geheugencapaciteit en zulke kleine afmetingen bespaart waardevolle systeemruimte voor andere componenten.
 
Buitengewoon uithoudingsvermogen
Met de fabrieksgarantie van 5 jaar stelt Samsung langaanhoudend prestatievermogen in het vooruitzicht.