De beste Digital Education oplossingen voor resellers

Het onderwijslandschap moderniseert – bereidt u zich nu daarop voor!

De onderwijsmarkt schreeuwt op dit moment om modernisering van zijn infrastructuur. De manier waarop we leren of onderwijs geven is door digitalisering veranderd. De enorme navraag van scholen en instellingen voor voortgezet onderwijs naar desbetreffende oplossingen onderstreept de huidige marktsituatie. Voor IT-resellers is het daarom nu het perfecte moment om het assortiment voor te bereiden op hybride leren. Het feit dat in de EU-landen werd gepleit voor financiële ondersteuning van in totaal 5,5 miljard euro, speelt veel aanbieders van desbetreffende Ed-Tech-oplossingen in de kaart.

Littlebit Technology biedt resellers, VAR’s en systeemintegrators een breed scala aan producten in de sectoren Education en E-learning. Ons portfolio biedt naast de toegang tot hoogwaardige IT-oplossingen een onvergelijkelijke meerwaarde met passende dienstverlening op het gebied van marketing, verkoop en service. Of het nu eenvoudige of complexe projecten betreft: met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij uw competente aanspreekpartner.

Favoriete reseller thema’s – Education/E-learning in de IT-branche

Digitalisering in de Education markt – bekeken vanuit verschillende invalshoeken:

Oplossingen en producten
 

Icon Digitales Lernen Lösungen und ProdukteIcon Digitales Lernen Lösungen und Produkte

Hybride leren – wat dit voor resellers betekent

Icon Hybrides LernenIcon Hybrides Lernen

De behoeftes van de opleidingsmarkt

Icon Bedürfnisse des BildungsmarktesIcon Bedürfnisse des Bildungsmarktes

Feiten en statistieken mbt e-learning

Icon Fakten und Statistiken zu E-LearningIcon Fakten und Statistiken zu E-Learning

best practice voorbeelden

Icon Best practice BeispieleIcon Best practice Beispiele

Waardevolle marketing- en verkoopondersteuning

Icon Marketing und VerkaufshilfeIcon Marketing und Verkaufshilfe

Registreert u zich hier als nieuwe reseller

Icon Reseller RegistrierungIcon Reseller Registrierung

Mis geen kansen meer

 

Icon Chancen E-LearningIcon Chancen E-Learning

Wat kunt u van ons verwachten:

 • Persoonlijke projectbegeleiding: Wij ondersteunen u van het productadvies en de planning tot en met de technische uitvoering.
 • Jarenlang verzameld know-how: Met onze in 20 jaar verzamelde kennis hebben we inmiddels al een veelvoud aan succesvolle referentieprojecten achter ons liggen.
 • Omvangrijk assortiment: Hoogwaardige productoplossingen van gerenommeerde producenten
 • Sterke voorwaarden: Marktgerichte prijzen, goede beschikbaarheid en lucratieve meerwaarde

De Littlebit Technology onderzoekt winstgevende marktmogelijkheden voor resellers en bedient de handel met aantrekkelijke dienstverlening en hoogwaardige oplossingen.

Hybride leren – wat betekent dit voor IT-resellers?

De IT-branche is de grote winnaar in de groeiende markt. Niet alleen de aangewakkerde innovatiegeest of de voortschrijdende digitalisering dragen hieraan bij, maar ook het feit dat nog veel niches en segmenten het potentieel van digitalisering voor zichzelf aan het ontdekken zijn. Dat laatste geldt ook voor het onderwijslandschap. Scholen, instellingen voor voortgezet onderwijs en opleiding staan momenteel voor de uitdaging hun infrastructuur aan te passen aan moderne eisen. Dit is geen toeval: Het zogenaamde hybride leren is een toenemende reactie op een wereld met steeds meer onderlinge netwerken, die schreeuwt om flexibele oplossingen.

Voor u als reseller levert dit alleen maar voordelen op: echter alleen als u zich op deze markt voorbereidt met dienovereenkomstige oplossingen. Een breed, aantrekkelijk en voordelig productassortiment met ruimte voor aanpassingen in de infrastructuur weegt zwaar bij de aankoopbeslissing. Lees hier meer om aan alle behoeften tegemoet te kunnen komen met concrete oplossingen:brin

Onderwijsinstellingen ontvangen overheidssteun voor modernisering van de infrastructuur! Hier vindt u alle belangrijke informatie over de in de Benelux geregelde subsidies.

Scholen en instellingen voor voortgezet onderwijs hebben een reeks van productcategorieën nodig. Naast interactieve schoolborden zijn dit bijv. ook routesystemen, streaming-diensten of veilige NAS-systemen.

De digitaliseringsagenda: een nationale campagne voor de modernisering van het onderwijslandschap. Hier vindt u meer informatie over hoe scholen en onderwijsinstellingen kunnen profiteren van de digitaliseringsagenda.

Het onderwijslandschap – een winstgevende IT-groeimarkt

Er gaat een intensieve marktanalyse vooraf aan deze cijfers en feiten. Alleen zo kunnen we de aantrekkelijkste marktmogelijkheden voor u ontdekken. De volgende analyses hebben een wetenschappelijke basis en zijn geverifieerd door experts.

Ze onderbouwen onze adviezen aan IT-resellers waarin actie wordt aanbevolen in verband met de veranderende behoeften in het onderwijssegment.

Landen stimuleren de digitalisering van scholen tot 2024 met meer dan 5,5 miljard euro.

Volgens prognoses van het m&a netwerk alliance is tot 2026 een verdubbeling van de wereldwijde investeringen op het gebied van digitale opleiding te verwachten.

Een enorm potentieel: 90% van de scholen hebben een gebrekkige infrastructuur of beschikken niet over digitale leermiddelen.

Alleen al in 2021 is de omzet in de online onderwijssector met 19% gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar.

De meest populaire productoplossingen voor onderwijsinstellingen

Neem contact met ons op voor individueel advies

Zo divers als het onderwijslandschap is, zo uniek zijn ook de bijbehorende infrastructuren. Van kleuterscholen, voortgezet onderwijs, universiteiten en centra voor volwassenenonderwijs tot en met particuliere instellingen: de bijbehorende behoeften zijn deels zeer verschillend. Hier zijn individuele oplossingen met een duidelijk afgestemde productselectie nodig, die tegemoet komen aan alle moderniseringsbehoeften.

Hierna volgt een selectie van de meest gevraagde oplossingen op onderwijsgebied. Voor een alomvattende advisering bieden we u onze adviesservice aan, waarbij het eerste gesprek gratis is. Samen met u bekijken we de projectomvang, vinden we passende oplossingen en ondersteunen we u naar wens in het gehele planningsproces.

AV-systemen en displays

Tablets en PC’s

NAS en Opslagsystemen

Peripherals en Accessoires

VC en conferentie technologie

Littlebit Technology – de sterke distributiepartner voor IT-resellers, systeemhuizen en VAR’s

Ons productportfolio bevat hoogwaardige oplossingen in elke prijsklasse van gerenommeerde merken. Als brug tussen fabrikant en handel bieden wij onze partners aantrekkelijke condities en een onvergelijkelijke meerwaarde. Als gespecialiseerde IT-distributeur zetten we onze jarenlange ervaring voor u aan het werk:

 • Ondersteuning bij projectrealisatie
 • Know-how in adviezen op gespecialiseerd niveau
 • Veelomvattend productportfolio van gerenommeerde fabrikanten
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Solide netwerk van fabrikanten
 • Persoonlijke aanspreekpartner

Stefan Wiskerke
Head of Sales B2B Channel
    

Dave van Limbeek
Business Development Manager
    

Blendend learning, hybride onderwijs, E-learning – de verschillen

Veel terminologieën beschrijven de verschillende vormen die onze onderwijsinstellingen in verband met toekomstgerichte opleidingsmethoden hanteren. Begrippen als hybride onderwijs, learning 4.0, teleleren, blended learning of agile onderwijs staan centraal in deze veranderende markt.

De meest voorkomende en tegelijkertijd belangrijkste onderwijsvormen beschrijven we in het volgende. De daarin voorkomende verschillen zijn juist bij oplossingsadviezen voor u uiterst belangrijk.

Blended Learning

Bij het model blended learning gaat het om een integratieve mengvorm van klassiek onderwijs met digitale componenten. De meest voorkomende combinatie bestaat uit contactonderwijs en E-gadgets zoals bijv. laptops of pc’s. De leerinhoud wordt daarbij online of via de cloud ter beschikking gesteld.

Hybrider onderwijs

Bij hybride onderwijs wordt het aan de leerling overgelaten of deze via het internet of ter plaatse wil deelnemen aan het onderwijs. Hiervoor is het nodig dat alle inhoud kan worden gedeeld via online kanalen. Dit wordt bereikt met een mix van videoconferentietechnieken, interactieve schoolborden en een stabiele streaming-dienst.

E-learning

Het E-learning model is gebaseerd op een methode van uitsluitend afstandsonderwijs. Er wordt compleet afgezien van contactonderwijs. Een groot voordeel voor aanbieders van deze onderwijsvorm zit in het feit dat hier geen uitgebreide schoolinfrastructuur hoeft te worden gefinancierd. De sprekers moeten echter wel worden uitgerust met professionele arbeidsmiddelen zoals bijv. streaming-technologieën, sharing-diensten en achtergrondschermen.

Modern contactonderwijs

Krassende schoolborden, ratelende projectoren en eentonig lesmateriaal: Wat bij veel scholieren een Kryptonische allergie veroorzaakt, is inmiddels een echo uit het verleden. Want het contactonderwijs ondergaat dankzij intensieve overheidssteun wijdverbreide modernisering: Leerinhoud kan online worden opgeroepen, schoolborden worden interactief en de interne oriëntatiesystemen spiegelen digitaal het actuele onderwijsplan weer.

«We hebben veel profijt van onze modernisering.»

Als digital signage de toon aangeeft

De opleidingsinstelling ‘LOS’ in Aarau heeft haar onderwijsinfrastructuur op de toekomst voorbereid. Daarbij werden verschillende communicatie- en informatie-elementen technisch geoptimaliseerd om het onderwijs professioneler, moderner en aantrekkelijker te maken en werd de presentatie van de spreker vereenvoudigd. In nauwe samenwerking met een integratiepartner hebben we daarvoor individuele oplossingen ontwikkeld, in elkaar gezet en ter plaatse geïnstalleerd.

Marketing- en verkoopondersteuning aan de hand van best practice voorbeelden

 

De E-learning oplossingen van ASUS

Van scholieren en docenten tot en met IT-administrators:

Alle gebieden moeten worden afgedekt.

 

Samsung bereidt u voor op een nieuw tijdperk in het onderwijs

Interactief onderwijs biedt ook nieuwe mogelijkheden voor resellers.

Meer over Samsung

Onderwijs 4.0 in een digitaal verbonden wereld – inspiratie voor onderwijsinstellingen

Verbeterd onderwijs door technologie – Logitech biedt een overvloed aan inspirerende voorbeelden die kunnen worden aangepast voor de modernisering van onderwijsinstellingen.

Welke oplossingen zijn bij onderwijsinstellingen bijzonder populair?

Scholen en onderwijsinstellingen voor kinderen, jongeren of volwassenen hebben in beginsel altijd een combinatie van interactie-, presentatie-, informatie- en communicatiemiddelen nodig.

In het navolgende wordt u geïnformeerd over de productcategorieën en oplossingen die in het onderwijssegment bijzonder gewild zijn.

Interactie tools

Krassende schoolborden behoren tot het verleden. Vandaag de dag worden ‘interactieve schoolborden’ of schermen met multi-touch en writing functies gebruikt. Hierdoor kan leerstof binnen milliseconden voortdurend worden gedeeld en is directe interactie met de inhoud mogelijk. Bovendien bieden diverse modellen sharing-functies aan, om onafhankelijk van tijd of plaats voor toegang te zorgen via externe apparatuur.

LFD, LED, Interaktive Screens, Display's

Presentatie tools

Voor docenten, sprekers en presentatoren is een tijdsbesparend, flexibel en multicompatibel onderwijsmanagement goud waard. Als namelijk de interfaces betrouwbaar werken en alle apparaten op elkaar zijn afgestemd, dan is niet alleen de voorbereiding efficiënter, maar voelen de leerlingen zich ook in professionele handen. Een consistent, interactief en veilig onderwijssysteem van smartphone, tablets, NAS tot en met mainframes is daarom van essentieel belang.

NAS, Opslagsystemen, Externe SSD

Informatie tools

Schoolgebouwen met allerlei hoeken, complexe campussen en onoverzichtelijke gangen: als een onoverzichtelijke omgeving op een vol dag- of weekprogramma stuit, is het moeilijk je focus te behouden. Digitale wegwijzers zorgen voor verbetering en bewijzen zich als uithangbord voor klantvriendelijkheid, innovatiegeest, kwaliteit en competentie. Vaak worden deze klantspecifiek geïndividualiseerd voor een kloppend totaalbeeld.

Communicatie tools

Alles in het interne opleidingssysteem moet voor een stabiel hybride-onderwijs aanbod perfect op elkaar zijn afgestemd. Het is daarom belangrijk dat alle arbeidsmiddelen, voor leerlingen en voor docenten, met zorg worden gekozen. Alle periferie-apparaten, streaming-platforms, zend- of conferentiesystemen, opslagmedia en andere digitale apparatuur moeten wat betreft compatibiliteit en integratie uiterst nauwkeurig passen bij de nieuwe of bestaande IT-infrastructuur.

Videokonferenzsysteme, Head-Sets, Laptops, Tablets

Mis geen kansen en aantrekkelijke aanbiedingen meer!

Abonneer nu ons informatiekanaal en volg ons op LinkedIn. We informeren u regelmatig over lucratieve marktkansen, speciale aanbiedingen, spannende insights en productinnovaties.

Littlebit LinkedIn kanaal

Waardevol nieuws - toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Littlebit Mailing

Mailings met acties, nieuws en insights – alleen voor geregistreerde resellers.

U bent reseller, VAR of systeemintegrator? Word dan deel van het Littlebit partnernetwerk.

 • Toegang tot een enorm assortiment van gerenommeerde fabrikanten
 • Aantrekkelijke leverings- en inkoopvoorwaarden
 • Extra diensten met meerwaarde voor IT-resellers
 • Persoonlijke klantenservice met gespecialiseerde know-how
 • Hoge betrouwbaarheid en veiligheid dankzij jarenlange distributie-ervaring

Onze belangrijke partners op het gebied van Education/E-learning