Videoconferentie

Overal samenwerken – dankzij innovatieve conferentietechnologie.

Videoconferenties zijn de moderne vorm van teamwerk in het dagelijkse zakenleven. Of het nu over de landsgrenzen heen is, tussen verschillende locaties van een bedrijf of binnen een bedrijf – videotechnologie doorbreekt ruimtelijke grenzen en maakt een spontane en efficiënte samenwerking mogelijk.

Videoconferenties zijn populair in een zakelijke context en bij onderwijsinstellingen voor e-learningplatforms. Van conferenties, interviews, teamvergaderingen, projectworkshops, onderhandelingen tot sollicitatiegesprekken en gesprekken met klanten - de toepassingen zijn divers en de voordelen voor uw klanten liggen voor de hand.

Aanbod videoconferentiesystemen

Bundle Small – Vergaderruimte voor maximaal 5 personen

Bundle Medium – Vergaderruimte voor 5-8 personen

Bundle Large – Vergaderruimte voor 8-12 personen

Bundle XX-Large -Vergaderruimte voor meer dan 12 personen

Video Conferencing – een snelgroeiende markt

Het marktonderzoeksinstituut Frost & Sullivan gaat er in haar onderzoek ‘European Web Conferencing Services Market’ vanuit dat de markt voor webconference-oplossingen ieder jaar met ongeveer 26,4 procent groeit. Een prognose waarvoor goede redenen zijn:

Online vergaderingen hebben tastbare financiële voordelen voor bedrijven. Niet alleen in reiskosten, maar ook in communicatiekosten kan direct besparingspotentieel worden gerealiseerd.

 

Webconferenties verminderen de vaak hoge organisatorische inspanningen die bij reisplanning komen kijken. Er ontstaat bovendien geen inactieve tijd die onderweg niet altijd productief wordt gebruikt. Een vergadering duurt de tijd die hiervoor nodig is en geen minuut langer.

 

In bedrijven met verspreide locaties verkorten online vergaderingen de coördinatieprocessen en verhogen ze de productiviteit van medewerkers. Korte besluitvormingsprocessen vergroten het reactievermogen.

 

Door de eliminatie van een deel van de zakenreizen wordt de CO2-uitstoot verminderd. Op de lange termijn is er door webconferenties minder ruimte nodig, wat resulteert in minder bodemafdekking. Beide zijn goed voor het milieu en kunnen effectief als marketingmiddel gebruikt worden.

Goede oplossingen voor elk prijssegment

Lange tijd overheersten extreem dure, permanent geïnstalleerde systemen voor live conferenties. Veel bedrijven werden afgeschrikt door de hoge investeringskosten en hebben daarom de infrastructuur voor videoconferenties achterwege gelaten.

Tegenwoordig zijn investeringen in video conferencing met gestandaardiseerde software en hardware betaalbaar en dit voor elke vergaderruimte. Met Logitech verkoopt Littlebit Technology de marktleider in de lagere en middelste prijsklasse voor videoconferentiesystemen.

Er zijn nu veel aanbieders van video conferencing software. Deze variëren van krachtige oplossingen tegen redelijke prijzen tot gratis applicaties die absoluut voldoende zijn voor basisbehoeften. We beschrijven hier een selectie ervan.

Software voor videoconferenties aanbevolen door Littlebit

Microsoft Teams // Cisco WebEx // Google Meet // Zoom // BlueJeans // Lifesize Cloud // fuze

Videoconferenties voor elke ruimte

Videoconferenties zijn de moderne vorm van teamwerk in het dagelijkse zakenleven. Ze doorbreken ruimtelijke grenzen en maken een spontane en efficiënte samenwerking mogelijk.

Of het nu in een kleine vergaderruimte is of in een collegezaal. Met de integratie in bestaande ruimten creëren HD-audio-, -video- en -content sharing de mogelijkheid voor persoonlijke samenwerking met werknemers, partners en klanten. Uw klanten nemen face-to-face snellere en beter onderbouwde beslissingen.

Logitech-producten brengen een revolutie teweeg in videoconferenties door videovergaderingen met kristalhelder geluid en haarscherpe beelden op een eenvoudige en kosteneffectieve manier mogelijk te maken. Ze bieden unieke prestaties, zakelijke certificeringen en een bekroond design.

Oplossingen voor videoconferencing

Videoconferentieplayer voor de Wereld van Werk 4.0

De wereld van werk verandert. Redenen hiervoor zijn de technologieën die het mogelijk maken om plaats- en tijdonafhankelijk te werken, maar ook eisen die de nieuwe generatie medewerkers aan de werkplek stelt.

Niet zomaar een draadloos presentatieplatform

Haal meer uit uw vergaderingen. Mersive tovert uw vergaderruimten om tot een dynamisch platform waarop teams efficiënter kunnen werken. Met de Solstice-oplossing kan een willekeurig aantal gebruikers met verschillende apparaten draadloos inhoud op beeldschermen delen en bewerken.

Desktopconferentie

Met een persoonlijke videoconferentie-oplossing op de pc is directe face-to-face communicatie op elk moment mogelijk. Met een videoconferentiesysteem op de desktop of als software op de notebook kunnen uw klanten op elk moment punten scoren door aanwezigheid en flexibel inbellen in online vergaderingen.

Dave van Limbeek
Phone +31 30 307 4390
E-Mail

Overleg over videoconferencing-oplossingen 

Neem contact op met onze experts voor al uw vragen over videoconferencingoplossingen en digitale samenwerking. 

Onze partners voor Videoconferentie