Software voor conferenties 

De videoconferencingproducten van Logitech worden via USB plug-and-play op uw computer aangesloten en zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Ze werken met de populairste en meest gebruikte videoconferencing softwaretoepassingen en clouddiensten. Kijk wat uw klanten al gebruiken. 

 

Microsoft Teams 

Als onderdeel van Office 365 is Teams een voor de hand liggende en praktische oplossing voor bedrijven die over het algemeen met Microsoft-producten werken.

 

Teams is een webinterface waaronder Microsoft alle communicatie- en samenwerkingstools bundelt. Tegelijkertijd is Teams het gemeenschappelijke platform voor digitale samenwerking van virtuele groepen. Teams vervangt de UCC-oplossing Skype for Business. Via Teams kunnen gebruikers chatten, videovergaderingen organiseren, notities en bijlagen delen en nog veel meer.

 

Teams maakt ook integratie met producten van derden mogelijk. In het kleinste pakket met Office 365 Business Essentials kost Microsoft Teams CHF 4,90 per gebruiker/maand. gebruiker/maand, of CHF 12,30 p. per maand voor Office 365 Business Premium. gebruiker/maand.

Cisco WebEx 

Cisco WebEx biedt "Teamwork-as-a-Service" vanuit de Cisco Cloud en combineert de kenmerken van projectmanagementsoftware met functies als vergaderingen, video, instant messaging, desktop sharing en maakt deze overal en altijd bruikbaar. Sneller en efficiënter samenwerken met videoconferencing met één druk op de knop, projectgroepen aanmaken en moeiteloos schakelen tussen eindapparaten. 


Voor grotere ondernemingen zijn ook oplossingen voor ondersteuning op afstand of virtuele vergaderruimten beschikbaar om internationale samenwerking mogelijk te maken. De afzonderlijke producten zijn modulair opgebouwd en kunnen aan de individuele behoeften worden aangepast en uitgebreid. 
Basispakket voor maximaal drie deelnemers gratis. 


Gebruikskosten: licentie/maand (kan rechtstreeks bij Cisco worden gekocht).

 

 

 

Google Meet 

Naast tekstberichten kan Google Meet ook worden gebruikt om video's, foto's, stickers en de huidige locatie te versturen. Chatgeschiedenissen worden aan de serverzijde opgeslagen, waardoor het mogelijk wordt alle ingelogde apparaten te synchroniseren. Het is dus mogelijk een gesprek te beginnen op de desktopcomputer en het voort te zetten op de smartphone zonder het contact te verliezen. 


Voor de PC-versie van Google Meet zijn er extensies en applicaties die extra functies bieden. Deze extensies zijn beschikbaar in de "Google Chrome Web Store". 


Gebruikskosten: De gratis versie van Google Meet beperkt de maximale duur van een videoconferentie tot één uur en het aantal deelnemers is beperkt tot 100. Met de licenties van Google Workspace kunnen de gebruiksmogelijkheden worden uitgebreid. De licentie kost tussen CHF 10 en 16 per maand en kan rechtstreeks bij Google worden gekocht. 

Zoom

Zoom is een duidelijk ontworpen online dienst voor webconferenties en webinars. De software is geschikt voor verschillende gebruiksscenario's - van virtueel teamwork tot online demonstraties en online training. 


Tijdens online vergaderingen beslist de moderator of hij zijn scherm of alleen geselecteerde toepassingen aan de deelnemers presenteert. Bovendien kan hij de muis- en toetsenbordbesturing overdragen aan alle of geselecteerde deelnemers. 
Zoom ondersteunt videoconferenties met hoge resolutie voor zowel de organisator als de deelnemers. De tool biedt ook een instant messaging oplossing waarmee tekstberichten en bestanden kunnen worden verzonden en contactpersonen kunnen worden uitgenodigd voor een online vergadering. En dit alles via de Zoom-client voor pc, Mac, iOS, Android en BlackBerry. 


Bovendien kunnen gebruikers hun vergaderingen gemakkelijk beheren via de desktopclient van Zoom. De Outlook plug-in vereenvoudigt het versturen van uitnodigingen. 
Het innovatieve Help Centre geeft antwoord op uw vragen en u kunt ook live trainingen volgen. Bedrijven die Zoom-partner willen worden, vinden hier meer informatie. 
Gebruikskosten: Licentie/maand (Kan rechtstreeks bij Zoom worden gekocht.)  

 

BlueJeans 

BlueJeans biedt een cloud-gebaseerde videocommunicatiedienst die gebruikers verbindt via een breed scala aan apparaten en platforms. BlueJeans is met name compatibel met zakelijke conferencingdiensten zoals Cisco, Microsoft Skype for Business / Lync, Lifesize en Polycom, maar ook met eindgebruikersdiensten zoals Google. Dit biedt een brug voor aanbieders van videoconferencingdiensten die zonder zaalsystemen werken, ongeacht het eindapparaat of de dienst die wordt gebruikt. Dit maakt BlueJeans een veilig, wereldwijd en schaalbaar platform dat productieve video-, audio- en webconferencing vanaf elke locatie ondersteunt. 


Kosten voor gebruik: licentie/mnd (Kan rechtstreeks bij BlueJeans worden gekocht).

 

Lifesize Cloud 

Lifesize heeft met zijn innovatieve oplossingen al meermaals een blijvende stempel gedrukt op de videoconferencingmarkt. Het bedrijf ontwikkelde de eerste high-definition videoconferentiesystemen. LifeSize werd opgericht in 2003 en werd in 2009 overgenomen door Logitech. 


Lifesize Cloud is een videocommunicatiedienst waarmee een breed scala aan apparaten, zoals zaalsystemen, laptops, tablets of smartphones van alle fabrikanten, met elkaar kunnen worden verbonden via een cloudgebaseerde infrastructuur en zo op een eenvoudige manier hoogwaardige videoconferenties kunnen houden: Lifesize Cloud is toegankelijk via de browsergebaseerde Cloud Web App met Google Chrome of via een traditionele app die op bijna elk apparaat kan worden geïnstalleerd 
Lifesize is compatibel met videosystemen en -infrastructuur van de volgende providers (openbaar IP-adres vereist): Skype voor Bedrijven, Microsoft Lync, Avaya, Cisco, Polycom, Radvision. 


Gebruikskosten: licentie/maand (Kan worden aangekocht via Lifesize resellers).  

 

fuze

fuze maakt vergaderingen met honderden deelnemers mogelijk met haar standaard samenwerkingsaanbod. De moderator en de deelnemers kunnen online deelnemen via HD-VoIP of als alternatief via wereldwijde inbeltoegang. Dankzij de omnichannelaanpak kan elke gebruiker aan de vergadering deelnemen op de manier die hem het best past. Met de videoconferencing software voor kamers met één of twee monitoren biedt Fuze een cloud-oplossing voor PC- en Mac-systemen die een breed scala aan USB-luidsprekers en camera's ondersteunt. 


Kosten voor gebruik: licentie/minutentarief (kan rechtstreeks bij fuze worden gekocht)  

 

Onze partners voor videoconferencing